preskoči na sadržaj

Osnovna škola Suhopolje

Kutak za roditelje
Link za samovrednovanje (roditelji 5.c) 
 
Briga i skrb za sigurnost i zdravlje učenika
Poštovani roditelji,
obzirom na situaciju s COVID-19 pandemijom i odgovornost škole da se skrbi i brine za sigurnost i zdravlje učenika, voljeli bismo kada bi se učenici pridržavali određenih pravila koja su zapisana i u Kućnom redu škole.
Učenici dolaskom u školu nemaju više potrebu napuštati školski prostor (školsku zgradu i dvorište). U iznimnim situacijama školski se prostor može napustiti "samo s dozvolom učitelja, razrednika, pedagoga ili ravnatelja škole, a o tome mora biti obaviješten roditelj ili skrbnik škole" (Kućni red škole, članak 14.).
Dakle, učenici nakon dolaska u školu napuštaju školski prostor samo pri povratku kući (pješice, automobilom s roditeljem ili autobusom).
Molimo roditelje da nam pomognu u pridržavanju ovih pravila te da djeci/učenicima dan ranije pripreme sve potrebne stvari za školu (piće, hranu i sl.).
Sve ovo utemeljeno je u gore navedenom naslovu. Zato, zajednički brinimo za sigurnost i zdravlje učenika.
 
OSIGURANJE TABLETA
Poštovani roditelji,
osiguranje za "S&T" tablete je isteklo. Iste ćemo ponovo osiguravati jer je osiguranje povoljnije od popravaka. Naravno, ovo je osiguranje dobrovoljno. No, budući da popravak jednog razbijenog tableta košta između 500,00 i 600,00 kn, jednostavnije je uzeti osiguranje koje košta 50,00 kn i popravak prepustiti osiguravajućoj kući.
Osiguranje možete uplatiti na račun škole: HR4323600001101493572, a poziv na broj je HR00 65264-61 (61 je oznaka za 6.a razred pa se on ovisno o razredu mijenja - dakle, 6.b je 62, 6.c je 63, 5.c je 53...logično je onda za sve druge razrede...npr. 7.a 71, 8.b 82). Obavezno stavite još i opis uplate: ime i prezime učenika.
Također osigurati tablete mogu i oni koji imaju tablete koji su se ranije osiguravali. Ovdje mislimo na tablete koje su dobili učenici 5. i 7. razreda.
 
IZOSTANCI UČENIKA U VRIJEME COVID19 PANDEMIJE
Učenik koji ne polazi nastavu u školi zbog razloga izolacije, samoizolacije ili drugih razloga povezanih s covid19 virusom (preporuka liječnika), a prati i sudjeluje na nastavi online, evidentira se u sustav izostanka s nastave ali mu se izostanci neće evidentirati niti kao opravdan, niti kao neopravdan. Naime, učenik nije u školi, ali je na nastavi. Ukoliko je nastava online za cijeli razred ili za cijelu školu, onda se izostanci evidentiraju samo onima koji su na nastavi (ne)opravdano neaktivni.
 
 
OSIGURANJE TABLETA
Zbog većeg broja upita, a vezano uz osiguranje tableta, ravnatelj iznosi sljedeće važne činjenice:
1. Tableti su vlasništvo škole, odnosno Ministarstva znanosti i obrazovanja.
2. Učenici tablete zadužuju, a roditelji potpisuju "revers" u kojem daju i izjavu kako snose odgovornost za eventualne štete nastale upotrebom.
3. Osiguranje tableta je dobrovoljno i kao takvo je dogovoreno na Vijeću roditelja.
4. Na Vijeću roditelja je ravnatelj spomenuo kako ćemo ove godine osiguravati samo nove tablete jer osiguranje za stare više nije isplativo.
5. U osiguranju od posljedica nesretnog slučaja koje učenici, također dobrovoljno, imaju preko škole, postoji mogućnost pokrivanja zakonske odgovornosti učenika - prema imovini škole također. Ovo su uglavnom odnosi na štetu koju dijete može napraviti na opremi koja se nalazi u školi.
6. U 2019. i 2020. godini smo imali ukupne štete na tabletima cca. 16.000,00 kuna. Iznos koji je daleko premašio premiju osiguranja.
7. Tko želi preko škole ugovoriti osiguranje učenika od posljedica nesretnog slučaja ili pak osiguranje tableta može na račun škole uplatiti iznos od 50,00 kuna za jedno i 50,00 kuna za drugo osiguranje. Napominjemo, osiguranja su dobrovoljna.
8. Osiguranje nije potreba škole, nego njime pokušavamo olakšati postupke popravaka mogućih oštećenja tableta i smanjiti troškove.
 
KORONAVIRUS - nova situacija
 

Poštovani roditelji,

vjerujemo da se snalazite najbolje moguće u novonastaloj situaciji i pomažete svojoj djeci prebroditi i naviknuti se na trenutnu životnu situaciju. Zajedničkim trudom i zalaganjem Vas i Vaše djece te učitelja trudimo se omogućiti učenicima da dobiju adekvatno obrazovanje i u ovim okolnostima. Molim Vas da potičete svoju djecu na pravovremeno izvršavanje zadataka kako ne bi bili u zaostacima te kako bi ima bilo lakše savladati gradivo.                                                                                                                  

Uz to, vjerujem kako brinete, pazite i pratite smjernice o pravilnom načinu ponašanja koje nam službene institucije nalažu. Osim brige o higijeni, smanjenju socijalnih kontakata i obrazovanju Vaše djece, vjerujemo da brinete i o mentalnom zdravlju Vaše djece kao i o vlastitome. Vjerujemo da nije lako nositi se sa svakodnevnim izazovima te da manjak kontrole nad situacijom i neizvjesnost koju svi u određenoj mjeri osjećamo u Vama izaziva zabrinutost. Važno je razgovarati s djetetom o trenutnoj situaciji, izraziti vlastite emocije i pružiti im podršku, a ne prikrivati ih.  Ako ih prikrivamo i umanjujemo djeca znaju da nešto nije u redu, ali ne znaju prepoznati što ne valja i to može dovesti do još većeg straha i fantazija. Također pokazujući pred djecom vlastite emocije roditelji modeliraju djeci kako izražavati emocije i kako se nositi s njima osobito onima koje jesu neugodne i intenzivnije. Recite im da je normalno da smo nekada zabrinuti i zbog toga oprezniji i da su to osjećaji koje svi ljudi, pogotovo u ovakvoj situaciji, imaju. Strah je korisna emocija koja nam pomaže da se čuvamo i zaštitimo od neugodnih i potencijalno za nas opasnih situacija. 

Adolescenti su na dnevnoj bazi izloženi raznim vijestima na internetu, gledaju video sadržaje te isto komentiraju sa svojim prijateljima. Važno je da s njima provjerite što znaju o virusu te ispravite netočne informacije koje djeca imaju. Prilikom davanja informacija važno je voditi računa o djetetovoj dobi, emocionalnoj i kognitivnoj zrelosti, ali i djetetovim osobitostima i dosadašnjim iskustvima. Najbolje je dati odgovor koji je činjeničan i kratak. Pokušajte reducirati informiranje na razumnu mjeru, kako biste imali i priliku za odmak i neke druge aktivnosti koje morate ili koje vas vesele. Ali, usmjerite se samo na jasne i službene informacije.                                                                                                                                               

U vremenu krize budite strpljivi prema djeci, bez obzira koje su dobi. Stvarajte strukturu u svojoj obitelji, planirajte zajedno s djecom, pomognite im u stvaranju osjećaja kontrole nad svakodnevicom. Dogovorite plan dana i dnevne rutine uzimajući u obzir njihove želje i potrebe, ali i obaveze poput škole i domaćih zadaća online. Posvetite dio dana prepričavanju toga kako je svima prošao dan. Mlađoj djeci osigurajte dovoljno vremena i prostora za spontanu i nestrukturiranu igru, a starijoj kontakte s vršnjacima putem društvenih mreža (naravmo, uz nadzor). Zadržite što je moguće više svoje obiteljske rutine (poput rituala spremanja na spavanje, zajedničkih obroka, kućanski zadataka i sl.), kućna pravila i načine na koje se družite i provodite vrijeme kada ste zajedno. Sve ono što je poznato pomaže i daje osjećaj sigurnosti u situacijama koje su nove, nepoznate i neizvjesne.                                                                  

Vjerujem da ćemo iz ove krize izaći bolji i osnaženiji, kao obitelj povezaniji, kao djeca sigurniji u sebe s novim vještinama za nošenje s teškim trenucima u životu i cijenjenju onih svakodnevnih.  

Ukoliko imate potrebu, možete se javiti na mail stručnih suradnica (psihologinje i pedagoginje): marina.kozul@skole.hr; sabina.vukic@skole.hr.

Za psihološku pomoć možete se također javiti i na: Telefon za psihološku pomoć – 01 48 28 888 svakog radnog dana od 10 – 22h; Hrabri telefon – 0800 0800;  Psihološka pomoć CORONA 2020 za Virovitičko – podravsku županiju – 091/547 84 64 (članovi Društva psihologa Virovitičko-podravske županije bit će dostupni na telefonima 0 – 24 sata)

U prilogu ćemo staviti još dodatnih informacija koje Vam mogu pomoći nositi se sa trenutnom situacijom

 Želimo Vam svako dobro.

Ispravno informiranje o koronavirusu

Kako ostati sabran

Podrška nakon teškog događaja

 
Novo
 
Slijedom naknadne obavijesti zaprimljene od HAKOM-a, upućujemo Vas da su njihove publikacije vezane uz zaštitu djece na Internetu dostupne na poveznici https://www.hakom.hr/default.aspx?id=1504, a video sadržaj "Kako zaštiti djecu na internetu" je dostupan na poveznici https://www.youtube.com/watch?v=zXxXfCbW0ss.
 
Upis djece u prvi razred osnovne škole (2020./2021.):
 
 
Zanimljivosti
 
 
Korisni linkovi za roditelje
 


 Centar za rehabilitaciju - letakza roditelje.pdf
 distribucija video sadrzaja Kako zastititi djecu na internetu.pdf
 INFORMACIJE ZA RODITELJE - word.docx
 PLAN UPISA U 1. RAZRED OSNOVNE SKOLE ZA SK.GOD. 2020-21 U VPZ.pdf
 PRILOG 1 Zahtjev za Prijevremeni upis u prvi razred osnovne skole.doc
 PRILOG 2 UPISNA PODRUCJA maticne i podrucne skole.doc
 PRILOG 3 Zahtjev za upis - izvan upisnog podrucje-VAZECI.doc


Nastava na daljinu

Kutak za roditelje

Podrška roditeljima -

klikni na fotografiju!

UPISI U PRVI RAZRED
Važne obavijesti

 

Sandučić povjerenja

Sandučić povjerenja za učenike i roditelje.

S povjerenjem napišite razmišljanja o dobrom i manje dobrom u našoj školi.

sanducic@os-suhopolje.hr

Red vožnje autobusa

Raspored sati

Raspored sati 2020./2021.

  Raspored sati 5. - 8. razred

Glazbena škola

Projekt e - Škole

 

Kalendar
« Lipanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

e - dnevnik
eLektire
Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Brojač posjeta
Ispis statistike od 17. 2. 2012.

Ukupno: 1498953
Ovaj mjesec: 3171
Ovaj tjedan: 1253
Danas: 1
CMS za škole logo
Osnovna škola Suhopolje / Kralja Tomislava 26, HR-33410 Suhopolje / os-suhopolje.skole.hr / ured@os-suhopolje.skole.hr
preskoči na navigaciju