preskoči na sadržaj

Osnovna škola Suhopolje

 > Naslovnica
Školski život - događanja

Početak školske godine - obavijesti s važnim dokumentima

Autor: ANTO ŠKRABA, 1. 9. 2020.

Poštovani roditelji, dragi učenici!

Približilo se vrijeme, škola vas sve očekuje. Premda u neuobičajenim prilikama, ipak smo sretni i pomalo nestrpljivi. 

U ponedjeljak, 7. rujna 2020. godine, započinje nova 2020./2021. nastavna godina. Sve obavijesti potrebne za početak nastave, objavljivat ćemo u nastavku i svakodnevno. "Punom parom" mi u školi radimo kako bismo imali sve spremno za početak. Imajte povjerenja u nas, bit će sve u redu.

Dok čekate daljnje upute pročitajte upute Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i upute našega Ministarstva znanosti i obrazovanja. Za vas ćemo ih kasnije sažeti u ono što je jako važno.

Upute_vrtici_i_skole_HZJZ.pdf

Preporuke za provedbu nastave

Premda smo planirali, ipak mislimo da nije potrebno u ovoj situaciji napraviti roditeljski sastanak za roditelje prvašića. Vi ćete dragi roditelji pravašića dovesti vašu djecu prvi dan u školu. Jedan će roditelj, prema preporukama, s maskom moći ući u školu i dopratiti svoje dijete prvi dan do njegova razreda.

Roditelji učenika od 2. do 8. razreda nemaju potrebu ulaziti u školu. A ako postoji opravdan razlog, svakako je maska obavezna i naravno fizička distanca.

Sve ostale informacije ćete dobiti u narednim danima (autobusi, raspored sati, trajanje sati, početak nastave itd.).

Za početak ponovimo za sve:

1. fizičko udaljavanje - u svakoj prilici držati razmak od minimalno 1,5 metra - pomogućnosti i veći.

2. higijena ruku - uvesti u rutinu redovito pranje ruku tekućom vodom i sapunom. Ruke se peru prije ulaska u svoju učionicu, prije i nakon  jela, nakon korištenja toaleta, nakon dolaska izvana, nakon čišćenja nosa i kada ruke izgledaju prljavo

3. Dezinfekcija ruku  - prednost se daje pranju ruku tekućom vodom i sapunom, a po potrebi dezinficirati

4. maske - za sve koji dolaze u školu, a nisu učenici. Dakle, roditelji i svi drugi koji dolaze u školu moraju imati masku. Ista je obavezna i za učenike od 5. do 8. razreda za situaciju kada nema potrebne mogućnosti fizičke udaljenost od 1,5 metra (pri ulasku u školu, u autobusu, u zajedničkim prostorima: hodnicima, wc-u, holu, dolasku u školski restoran itd. Učenici u učionicama, budući da postoji dovoljna distanca, neće trebati masku.

Roditelji učenika koji su izrazito vulnerabilna skupina trebaju zatražiti mišljenje o dodatnim mjerama zaštite ili potvrdu nadležnog liječnika školske medicine koji jedini može izdati potvrdu da takvo dijete može ostati kod kuće. Potvrdu liječnika školske medicine roditelj je dužan dostaviti školi. U slučaju da je liječnik školske medicine predložio za takvo dijete ostanak kod kuće za njega se nastava održava virtualno/na daljinu putem interneta ili drugih komunikacijskih kanala.

Za naše učenike! Pogledajte sljedeći film!

Ukratko najvažnije upute za učenike, roditelje, učitelje, pomoćnike u nastavi.

Raspored trajanja sati i raspored prehrane u školskom restoranu​

Raspored razreda po učionicama

PROTOKOLI POSTUPANJA U UVJETIMA POVEZANIMA S COVID-19 U 2020.-2021. ŠKOLSKOJ GODINI

Prvi dan nastave molimo sve učenike da u školu ponesu torbu ili nešto slično kako bi mogli preuzeti udžbenike i radne bilježnice.

Za učenike kroz fotografije važne upute.

Kao što ste u dokumentu vidjeli nastava počinje u različito vrijeme za učenike od 1. do 4. razreda i za učenike od 5. do 8. razreda. Sukladno tomu bit će organiziran i prijevoz u različito vrijeme. Tako će biti i prvi nastavni dan. Učenici od 1. do 4. razreda počinju s nastavom u 8:00 sati, a učenici od 5. do 8. razreda u 8:50 sati.

Molimo vas da svakako proučite dokument PROTOKOLI... u kojem je razrađeno koji razredi koriste različite ulaze u školu te sve ostale upute o ponašanju u školi.

Autobusi voze već prvi da nastave. Ipak, budući da ćemo prvi dan imati samo sate razrednike, odnosno prva dva sata, bilo bi dobro da roditelji (koji mogu) dovezu svoje dijete u školu. A sve s ciljem kako bismo prvi dan nastave rasteretili autobusni prijevoz i kako se ne bi stvorile gužve kod povratka domovima.

Autobusne linije koje ćemo usklađivati u hodu možete pronaći ovdje i desno pod izbornikom "Red vožnje autobusa".

Prvi dan nastave će učenici od 5. do 8. razreda dobiti po dvije dvoslojne maskice koje će biti antialergijske i antikapljične, izrađene od medicinskog 100% pamuka. Napominjemo, iste neće morati nositi za vrijeme nastave i u učionici jer će biti osigurana fizička udaljenost. No, dobro bi bilo da ih imaju sa sobom kako bi ih mogli staviti kada je teško držati fizičku udaljenost od 1,5 m (odlazak na wc, u hodnicima...).

Kako bismo izbjegli nepotrebno šetanje po školi, bilo bi dobro da svi učenici sa sobom nose bočicu s vodom.
Nastava na daljinu

Kutak za roditelje

Podrška roditeljima -

klikni na fotografiju!

UPISI U PRVI RAZRED
Važne obavijesti

 

Sandučić povjerenja

Sandučić povjerenja za učenike i roditelje.

S povjerenjem napišite razmišljanja o dobrom i manje dobrom u našoj školi.

sanducic@os-suhopolje.hr

Red vožnje autobusa

Raspored sati

Raspored sati 2020./2021.

  Raspored sati 5. - 8. razred

Glazbena škola

Projekt e - Škole

 

Kalendar
« Lipanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

e - dnevnik
eLektire
Tražilica
Brojač posjeta
Ispis statistike od 17. 2. 2012.

Ukupno: 1498948
Ovaj mjesec: 3166
Ovaj tjedan: 1248
Danas: 74
CMS za škole logo
Osnovna škola Suhopolje / Kralja Tomislava 26, HR-33410 Suhopolje / os-suhopolje.skole.hr / ured@os-suhopolje.skole.hr
preskoči na navigaciju